Zeitgeist

Ét skridt ind i det forkerte område, så skrider tiden under én som kviksand. Al sammenhæng og mening forsvinder. Man aner hverken hvor eller hvem man er. Det er umuligt at tænke.

Ejvin Rode vågner op i Sydengland i år 1890. Mærkeligt fjernt husker han sit liv som løstansat underviser i filologi på Københavns Universitet – i det 21. århundrede. Uden at vide hvordan og hvorfor er han rejst i tiden. Og det er kun begyndelsen.

Zeitgeist er en roman som blander forskellige fantastiske genrer, primært science fiction og alternativ historie, med træk af steam- og dieselpunk og elementer hentet fra mytologien. Handlingen udspiller sig i et kontrafaktisk år 1890, med tråde til både renæssancen, vores egen nutid og en ikke-fremtid hvor tiden er i opløsning.

Romanen er udgivet på forlaget Vandkunsten.

Klik her for at læse de første 3 kapitler af Zeitgeist 1 gratis

Zeitgeist er en forrygende læseoplevelse, der blander science fiction, fantasy, steampunk, historie og filosofi. “
gyseren.dk 19. maj 2022

“Interessant og tankevækkende læseoplevelse […] både sær og fængende […] En ambitiøs og flot gennemført retrofuturistisk roman.”
Jyllandsposten 15. februar 2019

“Overbevisende dansk science fiction […] en spændende rejse gennem en steampunk-verden uden lige.”
boguglen.dk sommer 2019

“Bogen tegner en rig og kompleks verden med masser af plads til andre fortællinger […] Samlet set er det en flot debut og en spændende bog.”
Himmelskibet nr. 56, forår 2019

Lektørudtalelse:

Bibliotekernes lektørudtalelse siger bl.a.:“Et interessant bekendtskab, også for andre end dem, der normalt læser science fiction og fantasy […] Anbefales til de fleste biblioteker.

Lovord fra Svend Åge Madsen:

Til en oplæsning på Løve’s Bog- og Vincafé, hvor både jeg og Svend Åge Madsen deltog, sneg jeg mig til at stikke ham et eksemplar af Zeitgeist – for gammelt venskabs skyld (jeg har været fan af Svend Åges bøger siden de tidlige teenage-år). Et par uger senere modtog jeg så denne besked, som jeg her citerer i sin helhed, med Svend Åges tilladelse:

Kære Jane

Tak for Zeitgeist. Selvfølgelig for den fysiske bog, men først og fremmest for indholdet. Jeg fór gennem den. Ja – fór og fór, man har jo også andre ting at foretage sig, og visse pligtlæsninger ved siden af. Men fór når jeg kunne få lejlighed til det. Og var vældig underholdt. Må indrømme at de sidste 20-30 sider hensatte mig i en let eklysisk tilstand. Jeg vil i hvert fald nødig til eksamen i det ret vidtløftige tankespind til sidst.
Man blir kræsen i sin læsning med alderen, meget af det nye man møder har man set før. Men ikke zeitgeist-universet.
Og oplevede et vist venskab, eller i hvert fald interesse for nogle af de samme fænomener. Du skriver om en temporalfysiker, mens jeg sidder og skriver (ikke den næste der skal udkomme, for den er allerede indleveret og kommer i dette efterår) om en kronofysiker – deres institutter må da vist ligge tæt ved hinanden.
Jeg har for nogle år siden været i gang med et projekt, hvis arbejdstitel var: At hele tiden.
Bortset fra det der ligger i titlen var der ikke meget lighed mellem din og min – og så blev min altså henlagt til bedre tider? Men nu behøver jeg ikke ærgre mig over at det ikke blev til noget, da jeg har set hvor stort et apparat der skal til for at hele tiden.

Mange spændende tidsspekulationer. Og mange andre små perler undervejs. Bare et enkelt eksempel: ‘det var snarere skyggen der kastede tingen end omvendt’ – det ville jeg bestemt ikke have skammet mig over at have skrevet.

Så tak igen, mange gode hilsner og ønsker om at du får skrevet meget mere
Svend Åge, præ-læderhud

Zeitgeist er anmeldt her: