Om mig

Jeg har trukket vejret gennem bøger og tegneserier siden jeg var 6-7 år gammel. Det har altid været de fantastiske genrer som interesserede mig mest: Først eventyr, siden science fiction, fantasy og ikke mindst de skæve genrehybrider. Selv begyndte jeg som teenager med at skrive nogle små, lommefilosofiske science fiction-noveller. Men efter som 19-årig at have modtaget mit første (meget venlige og opmuntrende) afslag fra et forlag, gik jeg helt i stå – i næsten 10 år.

I de år læste jeg arkæologi og historie på universitetet, lærte fortidige håndværksteknikker på en højskole i Sverige og begyndte at bygge et økohus. At bygge hus er ikke helt ulig at skrive en roman. Begge dele er processer som man umuligt kan overskue på forhånd, og som tager meget, meget lang tid.

Da min kæreste og jeg var med til at starte en lokal rollespilsforening for børn, begyndte jeg at skrive rollespilsoplæg og -scenarier. Det fik mig i gang med at skrive igen, og efter et par år havde jeg mit første romanmanuskript klar: en stærkt mytologisk præget fantasyhistorie som aldrig blev udgivet. Jeg forsøgte også kun halvhjertet. Min ambition for romanen havde først og fremmest været at få noget færdigt.

Zeitgeist var det næste romanprojekt jeg gik i gang med, men jeg skulle omkring utroligt mange omskrivninger og omveje før romanen var færdig. Imens har jeg også skrevet på andre ting, bl.a. beretningen om et uldent væsen kaldet Vatte som er skabt af hår fra alle aser, vaner og jætter verden. Det var oprindeligt en historie som jeg fortalte til min datter hen over en sommer. Med lidt held kommer Vattes vandring også snart til at blive til en bog.

Jeg er lige nu ved at afslutte efterfølgeren til Zeitgeist da bogen i sin nuværende form kun rummer halvdelen af den oprindelige historie. Næste del foregår i Wien, og der indgår 4 operaer i handlingen. Det føler jeg af en eller anden grund altid at jeg bør undskylde for.

Hvad privatlivet angår, bor jeg sammen med min kæreste og vores datter i vores selvbygger-lerhus, beliggende i økofællesskabet Kirstinelund mellem Ry og Skanderborg. Jeg er aktiv i forskellige litterære sammenhænge, herunder Dansk Forfatterforenings Aarhusgruppe, det nystartede træf for fantastisk litteratur Vilde Universer, den veletablerede SFF-convention Fantasticon samt et netværk for folk der skriver i de fantastiske genrer som i skrivende stund stadig er under opstart.