Om mig

Jeg har trukket vejret gennem bøger og tegneserier siden jeg var 6-7 år gammel. Det har altid været de fantastiske genrer som interesserede mig mest, først eventyr, siden science fiction, fantasy og ikke mindst de skæve genrehybrider. Selv begyndte jeg som teenager med at skrive nogle små, lommefilosofiske science fiction-noveller, men efter som 19-årig at have modtaget mit første (meget venlige og opmuntrende) afslag fra et forlag, gik jeg helt i stå med at skrive – i næsten 10 år.

I de år læste jeg arkæologi og historie på universitetet, lærte fortidige håndværksteknikker på en højskole i Sverige og begyndte at bygge et økohus. At bygge hus er ikke helt ulig at skrive en roman. Begge dele er processer som man umuligt kan overskue på forhånd, og som tager meget, meget lang tid.

Da min kæreste og jeg var med til at starte en lokal rollespilsforening for børn, begyndte jeg at skrive rollespilsoplæg og -scenarier. Det fik mig i gang med at skrive igen, og efter et par år havde jeg mit første romanmanuskript klar: en mytologisk præget fantasyhistorie som aldrig blev udgivet. Jeg forsøgte også kun halvhjertet. Min ambition for romanen havde først og fremmest været at få noget færdigt.

Zeitgeist var det næste romanprojekt jeg gik i gang med, men jeg skulle omkring utroligt mange omskrivninger og omveje før romanen var færdig. Imens har jeg også skrevet på andre ting, bl.a. beretningen om et uldent væsen kaldet Vatte som er skabt af hår fra alle aser, vaner og jætter verden. Det var oprindeligt en historie som jeg fortalte til min datter hen over en sommer. I 2024 er bogen ved navn Vattes vandring endelig udkommet.

I foråret 2024 har jeg fået to manuskripter antaget til udgivelse. Det ene er science fiction-romanen Zoi, der i en engelsk udgave vil udkomme på det amerikanske forlag Spaceboy Books i 2025. Titlen henviser til menneskenes navn for nogle store, rumlevende organisme der begynder at dukke op i solsystemet. Fire astronauter har valgt at bosætte sig permanent i en zoi og følge den på dens videre rejse ud i rummet. Zoien har skabt et miljø til dem, hvor de kan overleve uden at medbringe forsyninger eller livsopretholdende udstyr, men de bliver også selv forandret af opholdet – og nu er en biologisk struktur begyndt at vokse frem ved siden af hver enkelt af dem.

Børnebogen Langt hjem vil udkomme på forlaget Krabat i 2026. Hovedpersonen er 11-årige Ofia hvis far forsvandt for to år siden – og det mærkelig var at ingen andre end Ofia lagde mærke til det, selv ikke hendes mor.

Hvad privatlivet angår, bor jeg sammen med min kæreste og vores datter i vores selvbygger-lerhus, beliggende i økofællesskabet Kirstinelund mellem Ry og Skanderborg. Jeg er aktiv i forskellige litterære sammenhænge, herunder Dansk Forfatterforenings Aarhusgruppe, det nystartede træf for fantastisk litteratur Vilde Universer og den veletablerede SFF-convention Fantasticon.

Du kan følge mig på Facebook og Instagram